Dogodki v letu 2016

Gostili smo vinarja iz vinske regije Vipava. Z nami je bil Martin Gruzovin – vina Guerilla. Predstavil nam je pomen pridelave biodinamičnih vin z oznako Demeter. Posvetili smo se tej blagovni znamki, ki označuje hrano in pijačo najvišje kakovosti. Tokrat smo vinarja gostili v Vili Prešeren na Bledu.

 

V sklopu dogodkov smo nadaljevali s skrito degustacijo sorte sivi pinot. Podrobneje smo predstavili značilnosti te sorte in poskusili tipične predstavnike. Vinarji pa so predstavili tudi nekaj več predelavi te sorte v njihovih kleteh. Dogodek je bil posebnega značaja, saj smo prvič vina okušali in ocenjevali brez, da bi poznali njihovo poreklo oz. znamko. Na koncu smo izbrali skupaj vino, ki je bilo tisti večer večini najbolj všeč. Dogodek se je odvijal v Penzionu Berc Bled, povezoval pa ga je naš član – Damir Salkič.

1/26


V sodelovanju z hotelom Triglav Bled smo pomagali organizirati martinovanje, na katerem je gostoval priznan briški vinar Aljoša Jakončič, iz vinarstva Jakončič.

 

V hotelu Triglav Bled smo jeseni gostili tudi priznanega francoskega enologa Francois Bottona, ki se je izšolal v Šampanji, trenutno pa  živi in ustvarja penine v Sloveniji. Predstavil je glavne značilnosti šampanjcev in razložil zakaj so tako posebni. Poskusili smo nekaj slovenskih penin in tudi tipične predstavnike Šampanje, deleže iz katere prihajajo najboljša in najdražja peneča vina.

Utrinke z dogodkov si lahko ogledate v foto galeriji.

1/73