Gorenjski večer v brdih (Vipolže - Hiša Iaquin, 16. junij 2013)

Ideja je v nas zorela že nekaj let. Ideja, da se oddolžimo vsem, ki so nas gostili na njihovem domačem pragu - Brdih, za vse lepe trenutke in za vsa izredna in redka vina, ki smo jih imeli čast poizkusiti. Tako smo kot Gorenjci v Brda prinesli tudi nekaj naše tradicije. Ni manjkala ne prava Kranjska klobasa in zaseka, domači siri iz Poljanske doline, kroparska žonta, tepke, Originalne blejske kremne rezine, domače žganice... Svojega vina žal nimamo, imamo pa odlično hrano in ideje. Tako je nastal tudi posebni gorenjski cocktail - Vinergija, ki je med vinarji postal pravi hit. Gostili smo kar lepo druščino priznanih vinarjev: Marjana Simčiča, Andreja Erzetiča, Matjaža in Primoža Ščurka, Aleksa in Martino Simčič, Uroša Jakončiča, Danijela Prinčiča.... Žal se nekateri vinarji zaradi obveznosti niso uspeli udeležiti dogodka, a verjamemo, da bo priložnosti za druženje še mnogo. 

Za konec še namig: ko se odpravljate v Brda, ustavite se na Bledu in jih presenetite z Originalnimi blejskimi kremnimi rezinami - vinarji jih naravnost obožujejo!

Še enkrat zahvala vsem brez katerih dogodek ne bi bil popoln:

Hotel Triglav Bled, Vila Podvin, Sava hoteli Bled, Grajska plaža Bled, Kmetija Pustotnik, Kmetija Trsegvav, Hiša Iaquin, mesarija Mlinarič in Gostilna Lectar.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom