Kuharska dogodivščina z Urošem Štefelinom (Vila Podvin, 6. december 2013)

Predzadnji dogodek v letu 2013 je bil kuharsko obarvan.

 

Vinergisti smo se udeležili kuharske delavnice pod vodstvom kuharskega mojstra Uroša Štefelina, ki je tudi častni član našega društva, in pripravili okusen meni s štirimi hodi.

 

Delavnica je potekala v njegovi restavraciji in kuhinji Vili Podvin.

 

Naučili smo se, kako se filira ribo, pravilno pripravi rižoto, domače testenine; v lastnem soku smo kuhali telečji hrbet … Spoznali smo, na kaj vse je potrebno paziti pri kuhanju in pečenju ter se seznanili s sodobnimi tehnikami priprave jedi. Za vrhunec smo se naučili pripraviti še čokoladni soufle in narediti domač sladoled iz kisle smetane.

 

Kar smo pripravili v kuhinji, so nam kasneje tudi postregli in lahko smo si obliznili vseh deset prstov.

 

Za pravilno kombinacijo hrane in vina pa sta tokrat poskrbela vinarja Uroš Jakončič - vina Iaquin in Andrej Erzetič - vina Erzetič, ki sta bila tudi prisotna na kuharski delavnici.

 

Ob vsakem hodu smo vina poizkušali primerjalno, dva vzorca hkrati (od vsakega vinarja en vzorec). Za svežino so poskrbela Andrejeva vina, mišice so pokazala Uroševa vina. 
 

Marcela in Uroš, hvala.

Mi se že veselimo nadaljevanja.

Naša dobra gostiteljica Marcela
Naša dobra gostiteljica Marcela
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
Uroš Štefelin
Uroš Štefelin
press to zoom
press to zoom