Martinovanje in silvestrovanje v hiši Iaqun (2012)

Kaj si lahko zaželiš lepšega, kot martinovanje in praznovanje novega leta v družbi pozitivnih ljudi, v vinski kleti, v Goriških brdih.


Martinovanje je bilo hkrati tudi krst in uvertura v še mnoge zanimive, vinsko kulinarične večere (zabave) pri Urošu, v njegovi čudoviti hiši IAQUIN z bazenom in norim pogledom na vinograde.
Izbrana hrana, vrhunska vina, zvočniki, mikrofon, karaoke … in sončni vzhod. Če prespite v Brdih ...this is the place to be.


Če želiš pokukati v klet Iaquina, si moraš to zaslužiti. In pri našem tretjem obisku smo si to tudi zaslužili. Ko vzame vinar v roke pipeto, veš/upaš, kaj se bo zgodilo. Kaj je lahko sploh še lepšega? Poln kozarec, vino, ki priteče direktno iz soda … prvega … drugega … tretjega ... različni letniki, vonj enega soda po banani, drugi sod poln mineralnosti. Igra, v kateri resnično dojameš, razumeš, kaj je bistvo vina, igra, katera se nikoli ne konča.


Uroš dobro ve, kaj počne. Vsako leto je boljši. Kaj bo šele čez 10 let? Namig: če vam uspe, ga prepričajte, da vam ponudi malvazijo 2003.


Zvezdi večera: malvazija 2003, Jak 2007.

Na silvestrski dan nas je pričakalo nepozabno vreme - sonce, sonce, sonce! Popolnoma pomladne temperature in prav tako vzdušje! Zvočniki so zarohneli, roštilj se je ogrel, meso je čakalo, da zadiši ... Silvestrski "open air, new year before party". Najstarejši mladi Ščurek (Primož) in Uroš (Iaquin) sta poskrbela za vina ... and the party started and (almost) never ended. :-)

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom