Po Goriških brdih (2009 - 2012)

Goriškim brdom ostajamo zvesti že leta. Doživeli smo že marsikaj. Naj slike govorijo same zase. A vseeno, par vrstic ne bo škodilo.

PIRO: Pri Tiborju smo doživeli krst našega pohodništva po kleteh. Navdušil nas je za ta "šport", ki ga še danes z veseljem igramo. Za ogrevanje: pokušina, kaj nastaja v inox cisternah. Za nadaljevanje: vsega po malo direktno iz barikov. Krepko, a izjemno užitno. Za zaključek popolnega večera: roštilj in florentinci pod vinsko trto.

EDI SIMČIČ: Nepozabno je bilo doživetje v lepotici Almi Visti in degustacija vertikal z Aleksom in Martino Simčič (vina Edi Simčič). Ja, tudi tokrat smo nahecali Aleksa, da je pokazal svojo pipeto.ŠČUREK: Pri Ščurkih, smo skoraj kot doma, a vedno se vračamo z veseljem in novimi pričakovanji. Nikoli razočarani. Namig: če ste pri njih na obisku prvič, poglejte leseni sod, ki ima prozorno stranico; zakaj je tako in kaj je v njem, pa ugotovite sami na licu mesta.

Zvezde: modri pinot 06, Stare brajde starejših letnikov in ekstrem po imenu Pikolit.KLINEC: Ve se, kje v Brdih se skrivajo okusne kulinarične dobrote, še posebej, če si ljubitelj mesa. Pri Urošu in Nejki. Maceracije, ki te ne pustijo hladnega, vina, ob katerih moraš razmišljati, vina, ki jih moraš razumeti. Uroš, hvala za dooolg ogled kleti in pokušino starih letnikov.BJANA: Pri Miranu je lepo. Resnično lepo. Čudovita degustacijska soba s stilskim pohištvom in neskončnim pogledom na vinograde. Če pa k temu prišteješ še ogled vinske kleti, pokušino mehurčkov in prvoligaški pršut, je izkušnja popolna. Namig: če si želite namakanja v kopalni kadi sredi dnevne sobe, prespite v njihovih turističnih sobah.
Zvezda: cuvee prestige.KMETIJA ŠTEKAR: Ko smo že pri spanju in namigih: popolnoma nič ne zgrešite, če zavijete k Janku Štekarju. Sobe z dušo, prav tako kot »odštekani« Janko. Pri njem dobite renski rizling, rebulo v družbi pikolita ...
Namig: od maja do oktobra lahko koristite zunanji eko bazen, ki se čisti sam, s pomočjo rastlinic. Če vam po naporni noči ni več do vina, lahko presekate z Jankovimi žganji, ki jih prideluje na sto in en način.

ERZETIČ: Zadnje čase naše poti v Brdih vedno znova vodijo do Erzetičevih. Krivec za to je naš prijatelj Andrej Erzetič, jr. Njihova na novo zgrajena klet z zakopanimi gruzijskimi amforami, v katerih zorijo dobrote v obliki žlahtne kapljice, je za vsakega ljubitelja vin impozantna atrakcija.

Zvezda: sivi pinot amfora 2006. Po(po)ln okus, ki traja in traja ...

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom