Po Krasu (2012)

VINSKA KLET ŠTOKA: Ko smo prišli do Tadeja, nas je najprej očarala skrbno pripravljena in izdatno obložena miza. Super domač ambient.

Teranova penina za ogrevanje, svežine za začetek, maceracije, ki pokažejo moč, in za piko na i še rdeče vino (teran, cabernet sauvignon in rdeča zvrst Carsus letnik 2005). Vitovska in bela zvrst (Cara) sta bili zvezdi večera. Seveda pa se vina in filozifijo vinarja  najbolje dojema v kleti. Tudi Tadej je prišel s pipeto v roki. Vonj po sodovih, stari kleti … kot parfum.

Dojemanje vina v flaški in dojemanje vina v kleti sta dva različna svetova. Tadej, hvala za to izkušnjo. Glavna zvezda večera selekcija Vitovska letnik 2009 iz soda, pripravljena za belo zvrst (Cara). Če nam uspe prepričati Tadeja, da jo polni kot samostojno vino, boste vedeli o čem govorimo.

Seveda pa ni Krasa brez prave osmice, katera se je skupaj s Tadejem nadaljevala pozno v noč.

ČOTAR: Naslednji dan nam je za uverturo Vasja razkazal svojo klet. Ogromna, zelo stara klet, ki bi znala povedati marsikatero zgodbo preteklih časov. Vasjina vina so vina, ki jih moraš poznati, moraš jih pravilno dojemati. Če ti in ko ti to uspe, kot je nam, pokažejo svojo veličino.
 

Zvezdi večeri: Vitovska in Malvazija.
 

Namig: Ko boste na Krasu, zavijte v njihovo K'ntino in poskusite tatarca.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom