Po Vipavski dolini (2010-2012)

BATIČ: Toliko lepih trenutkov, spominov, doživetij in novega znanja. Vsa čast Mihi Batiču za flaške, ki so tisti večer polnile naše kozarčke. Kdor je pil kakšnega od starejših letnikov, ve, o čem govorimo.


Zvezde večere: Bonisimus, Sivi Pinot in Angel. Ob Mihu je vedno veselo, sproščeno in pozitivno ozračje. Miha, se priporočamo za naslednjič.CIGOJ: Enako je tudi pri Jordanu Cigoju. Jordan se razveseli vseh mladih, znanja željnih in radovednih ljudi. Poskusili smo široko paleto njegovih vin, od caberneta iz vinograda, ki se ga človeška roka ni dotaknila že desetletja, do mišičastega merlota iz barika. Tudi hrana pri Cigojevih je vedno nekaj posebnega, nepozabnega.
Bil je popoln večer ob spremljavi vin (od sveže malvazije, do takih in drugačnih maceracij).Zvezda večera : vitovska maceracija in merlot iz soda.


Namig: poskusite zajtrk, pršut in ostale domače salame. 100% domačeeee.BURJA: Sicer v majhni in skupni kleti, ki si jo Primož (posestvo Burja) deli z drugimi vinarji, smo se imeli možnost igrati z razlikami med različnimi letniki legendarne zvrsti Burja bela (2009, 2010 in 2011). Igra narave, igra vremenskih razmer. Tako podobno, a hkrati tako različno. Da o modrem pinotu 2009, katerega smo kupili še zadnje flaške, ne govorimo. Hvala Primož, od tvojega obiska dalje, je naš pogled na vipavska vina in predvsem na različne letnike, jasnejši.


Zvezdi: Burja bela 2009, modri pinot 2009.

TILIA: Matjaž razlaga o vinih s tako strastjo, da pritegne tudi nekoga, ki ga vina ne zanimajo. Poskusili smo enega boljših cabernet sauvignonov, »naštelani« sivi pinot, ki nikoli ne razočara, in seveda zvezdo, v kateri je Matjaž še posebno mojstrski, modri pinot.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom