Spajanje vina in hrane s sommelierjem Damirjem Salkičem (Bled, 24. maj 2013)

Ko misliš, da že precej stvari poznaš, ugotoviš, da je vedno nekaj novega, česar se lahko naučiš. V duhu radovednosti je potekala delavnica, katero je vodil naš častni član Damir Salkič.

Vsa vina so bila skrita in pričelo se je opazovanje, vohanje, pokušanje in razmišljanje. "Skrito" metodo bi lahko prakticirali pogosteje, saj o vsebini kozarca, katere porekla ne poznaš, razmišljaš bolj intenzivno.
 

Nekajkrat smo zadeli, nekajkrat udarili mimo, a ravno v tem je čar. Ugotavljali smo, katero vino se najbolje poda k določeni hrani in katero ne. Sommelierji imajo pri tem poslu kar zahtevno delo. Naučili smo se uporabljati metodo Mercadini (kar se je pač dalo v teh nekaj urah).
Lahko pa se tudi pohvalimo, da smo vsi uspešno opravili test ob koncu delavnice.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom